Vanaf dag één was het voor Hans de Graaf en mijzelf duidelijk dat we Workspace 365 internationaal op de kaart wilde zetten. Maar hoe? Die vraag was niet vanaf dag één beantwoord.

Eind 2011 was het eindelijk zover. De eerste versie van Workspace 365. Iets waar we ruim anderhalf jaar naar uit hadden gekeken. Onze focus was gericht om bedrijven te helpen met een complete online werkplek, volledig op maat gemaakt. In 2012 namen we de strategische beslissing om klanten niet meer direct aan te sluiten, maar juist te focussen op ICT dienstverleners die al Office 365 aanbieden. Hiermee wilden wij een nog snellere groei creëren en nog meer mensen kennis te laten met Workspace 365.

Samen met deze partners hebben we het afgelopen jaar nieuwe proposities bedacht om nieuwe opportunities te creëren. Na vele gesprekken met geïnteresseerde Europese en Amerikaanse ICT partners was het duidelijk dat we nu het momentum hebben en niet moeten aarzelen wat betreft onze internationale ambities.

Om deze internationale ambitie te kunnen realiseren zijn wij op zoek gegaan naar groeikapitaal bij de juiste investeerder. Dit selectietraject kost veel tijd, maar het vinden van de juiste investeerder is een belangrijke en strategische beslissing. Uiteindelijk moet de kennis en ervaring wel aansluiten bij New Day at Work. De ondernemende investeerders van Value Creation and Company (VC&C) bleken in alle opzichten de beste match. Naast de kennis en ervaring van VC&Cbetekent dat we nu sneller internationale partners kunnen onboarden en qua team verder kunnen groeien.

Momenteel zij we bezig om KPN te helpen met de lancering van een “eigen” Workspace 365 voor hun klanten en resellers. De samenwerking met KPN is voor ons een fantastische mijlpaal. Wij kijken dan ook uit naar een spannend 2014, waar we met Workspace 365 in een volgende fase terecht zijn gekomen. Op deze plaats wil ik iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren hebben gesteund en geholpen.

Erik Nicolai