Veel hosters bieden nu alleen Hosted Exchange aan, maar nu grote bedrijven als Microsoft direct Office 365 aanbieden aan MKB’ers moeten hosters hun cloud portfolio uitbreiden met op zijn minst Hosted SharePoint, Exchange en Lync zodat ze nog kans hebben om te concurreren. De tijd om te investeren in een cloud portfolio is dus nu aangebroken. Tijdens World Hosting Days in Duitsland viel het op dat veel hosters al bezig zijn met het opzetten van een cloud strategie, ik neem aan dat je niet achter wil blijven?

Op maat gemaakte cloud portfolio of minder klanten!

Er waren twee type hosters aanwezig bij World Hosting Days, namelijk de “online shop & go” en de experts. Online shop & go hosters lijken op online kledingwinkels. Ze tonen slechts de schoen waarop gezocht wordt, maar voordat klanten de schoen bestellen voeren ze zelf een onderzoek uit bij andere aanbieders, herken je deze bedrijven? De klanten van deze bedrijven weten niet welke schoen ze willen, daarom kijken ze ook bij andere winkels. MKB’ers zoeken namelijk ook niet naar Hosted Exchange, ze hebben meer nodig. Op deze manier verliezen dus veel hosters nieuwe en bestaande klanten.

Aan de andere kant staat namelijk de expert, de expert lijkt op een sportwinkel die exact meet hoe groot je voeten zijn en hoe ze bewegen waarna ze precies kunnen adviseren welke schoen jij nodig hebt. De expert biedt dus een op maat gemaakt product aan en creëert upsell kansen omdat het vertrouwen al gewonnen is. Deze kans ligt ook open voor hosters. Door een pakket aan te bieden met Hosted Exchange, SharePoint, Lync en alles wat je klant nog meer nodig heeft win je zijn vertrouwen en creeer je de mogelijkheid voor meer upsells.

Workspace 365 als op maat gemaakte cloud portfolio

Birger Steen, CEO van Parallels, vertelde tijdens zijn sessie dat MKB’ers opzoek zijn naar overzicht. MKB’ers hebben op dit moment voor elke dienst een andere leverancier en missen structurele en voorspelbare IT kosten. Veel hosters zijn voor zichzelf bezig met het automatiseren van provisioning en de facturering, waarom zou je niet hetzelfde gemak bieden aan je klanten?

Workspace 365 is een complete online werkplek met de kracht van Office 365 of Hosted Exchange, SharePoint en Lync. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om applicaties te bundelen in onze cloud werkplek. In Workspace 365 is er een business app store waar je klanten de werkplek kunnen uitbreiden met CRM, Project management en nog veel meer. Voor Workspace 365 betalen gebruikers maandelijks, hierdoor geef je jouw klanten een op maat gemaakt product met voorspelbare kosten. Voor nieuwe producten weten ze dan meteen bij wie ze terecht moeten en kijken ze niet eerst rond bij andere bedrijven. Laat je klanten dus niet zelf op onderzoek uitgaan maar bied ze Workspace 365 aan.

Tijdens World Hosting Days hebben wij veel kennis opgedaan en gedeeld met hosters vanuit de hele wereld. We adviseren veel hosters over cloud oplossingen, als jij ook wil bespreken hoe we kunnen helpen met jouw cloud strategie horen wij het graag.

Vriendelijke groet,
Erik Nicolai