Wij zien dat veel kleine bedrijven geen gebruik maken van IT dienstverleners maar hun netwerk inzetten voor het opzetten van IT diensten. Via de CloudStore van KPN is het nu voor deze bedrijven ook mogelijk om toegang te krijgen tot Workspace 365, onze browser based werkplek waarin Office 365 vereenvoudigt en aangevuld is. KPN heeft de CloudStore afgelopen week gelanceerd waardoor bedrijven naast internet en telefonie ook eenvoudig clouddiensten kunnen bestellen.

KPN is de eerste telecomaanbieder ter wereld die Workspace 365 direct aan het MKB doorverkoopt. Grote bedrijven kunnen meer uitgeven aan IT waardoor ze een voorsprong hebben op het MKB. Daarom willen wij met KPN het MKB helpen aan een eenvoudig te gebruiken werkplek zodat zij net zo productief worden als grotere bedrijven. Dit betekent dat medewerkers een complete online werkplek kunnen krijgen die altijd, overal en op elk device met een browser bereikbaar is.

Workspace 365 & Office 365

In de CloudStore kunnen kleine bedrijven Workspace 365 bovenop Office 365 bestellen. De online werkplek maakt de opties van Office 365 voor het creëren en beheren van documenten of email eenvoudiger. Daarnaast krijgen gebruikers de mogelijkheid om één centraal startpunt te creëren door apps toe te voegen en ze te koppelen met single sign-on. Gebruikers hebben met single sign-on toegang tot al hun web apps door slechts één keer in te loggen. Het product is ontwikkeld vanuit de ogen van gebruikers waardoor Workspace 365 structuur brengt en de productiviteit voor medewerkers verhoogt.

Opties

Omdat MKB’ers zoeken naar oplossingen met voorspelbare en lage kosten biedt KPN drie mogelijkheden aan bij het bestellen van Workspace 365. De opties zijn Workspace 365 in combinatie met Office 365 instap, standaard of premium. Hierdoor hebben MKB’ers de mogelijkheid alleen de werkplekken te bestellen die zij nodig hebben.

In de instap versie kun je gebruik maken van Workspace 365 met Office web apps. Door Workspace 365 met Office 365 standaard te bestellen kunnen medewerkers Office op vijf apparaten instaleren en daarnaast gebruik maken van de web apps binnen Workspace 365. Verder biedt Office Premium gebruikers extra Office diensten naast Workspace 365.

Samenwerking

De samenwerking tussen KPN en New Day at Work is niet helemaal nieuw. Sinds januari zijn we al bezig om samen Workspace 365 via KPN’s indirecte kanaal RoutIT naar de markt te brengen. RoutIT bestaat uit meer dan 1.200 IT dienstverleners en cloud service providers. Zij krijgen training en documentatie over de techniek, sales en marketing om Workspace 365 naar de markt te brengen. Recent heeft KPN de Open CloudStore gelanceerd. In de Open CloudStore kunnen cloud service providers Workspace 365 bestellen in combinatie met Office 365 om het vervolgens aan de markt te brengen. Daarnaast gebruikt KPN nu de nieuwe CloudStore om clouddiensten direct te leveren aan bedrijven. Hierdoor hebben kleine bedrijven welke geen gebruik maken van IT providers toegang tot Workspace 365.

Wil je weten hoe Workspace 365 jouw cloudstrategie succesvol kan maken? Vraag dan een demo aan of neem contact op via www.newdayatwork.com.