Naast het vereenvoudigen van werk voor Workspace 365 gebruikers, willen we ook het werk voor admins simpeler maken. Terwijl steeds meer apps zich naar de cloud verplaatsen en makkelijker beschikbaar zijn is het belangrijk dat het beheer van deze applicaties ook eenvoudiger wordt. Daarom vroegen wij onze partners “Hoe kunnen we helpen jullie admins tijd te besparen?”

De meest gegeven feedback was dat ze een manier zochten om groepen te organiseren aangezien dit veel tijd kost bij het aanmaken van nieuwe gebruikers binnen Citrix, Office 365 en andere diensten.

In Workspace 365 was het al mogelijk om groepen apps te maken en gebruikers te selecteren, maar nu hebben we de volgende stap gezet. Je kunt nu gebruikersgroepen creëren binnen Workspace 365 die je toestaan instellingen, rechten en applicaties te automatiseren voor elke gebruiker in je bedrijf. Hierdoor kun je een complete werkplek inrichten binnen een paar seconden en geef je nieuwe gebruikers direct alle applicaties die zij nodig hebben.

Wat kun je doen met deze groepen? Op dit moment nog niet veel, maar aangezien we sneller updates uitrollen dan een slechtvalk, ben je binnenkort in staat om groepen apps of losse apps aan een gebruikersgroep toe te wijzen. De reden dat we dit gefaseerd uitrollen is omdat je zo al in staat bent om de groepen in te richten terwijl wij de komende functionaliteiten afmaken en testen.

Wil je het proberen? Open je Workspace 365 omgeving, ga naar je instellingen onder Groepsmanagement, veel plezier! Heb je nog geen werkplek? Probeer onze demo.

ps. bekijk ook andere features waar het team aan gewerkt heeft. 

Vriendelijke groet,
Mark Grasmayer
Product Evangelist

 

Vragen of suggesties? Ik hoor het graag!

icon_email-small [email protected]

linkedin Let’s get social