office-2016-and-workspace-365

De nieuwe Office 2016 suite, uitgebracht door onze partner Microsoft, brengt veel voordelen voor zowel eindgebruikers als IT-pro’s. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van de Office 2016 update, waarmee jouw leven als Workspace 365 gebruiker of admin nog eenvoudiger wordt.

Office 2016 voordelen voor eindgebruikers in Workspace 365

Aangezien we altijd focussen op het makkelijker maken van werk voor eindgebruikers, zullen we eerst inzoomen op de voordelen van Office 2016 voor deze medewerkers.

Selective Sync –  Een lang verwachte update voor OneDrive voor Bedrijven, inclusief nieuwe sync client voor Windows en Mac, waarmee selective sync en de stabiliteit van OneDrive voor Bedrijven verbeterd worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld 50GB online opslaan terwijl je slechts 2GB synchronisseert naar je device. Deze update bevat ook iets waar ik naar uitkeek, namelijk verhoogde bestandsformaat limiet per gebruiker, mobiele verbeteringen, en nieuwe IT en developer features.

Deel je inbox automatisch in- Hoeveel nieuwsbrieven ontvang jij? Ik ontvang er meer dan 30 per week, maar ik wil ze eigenlijk niet in mijn inbox want daar vinden al mijn gesprekken plaats. Om die reden heeft Outlook 2016 een functie genaamd clutter toegevoegd, hiermee worden onbelangrijke e-mails direct naar een aparte inbox geleid. Hierdoor blijft je Workspace 365 mailbox helemaal schoon en overzichtelijk voor persoonlijke communicatie!

Samenwerken in real time- In Workspace 365 is het al mogelijk om samen te werken in Office Online. Maar Microsoft wil deze ervaring ook naar de Windows Desktop applicaties brengen. Als je tegelijkertijd in Word 2016 en/of Office online werkt met een collega, kun je zien welk deel de ander bewerkt en wat zij typen. Probeer het eens uit in Office Online in Workspace 365.

Vereenvoudig data analyses– Als marketeer hou ik ervan om te analyseren, of eigenlijk moet ik analyseren omdat ik heel graag de resultaten van de analyses op een visuele manier deel met mijn teamleden. Microsoft heeft dit begrepen en daarom hebben ze nieuwe analyse mogelijkheden toegevoegd in Excel 2016, hierdoor kun je binnen een klik forecasts maken om de toekomst te voorspellen. En door je de mogelijkheid geven naar Microsoft Power BI Preview te publiceren kun je een analyse dashboard toevoegen aan je workspace.

Doei suffe grafieken-  Naast het toevoegen van mogelijkheden om eenvoudiger informatie te delen met Office 2016, zijn er ook nieuwe grafiekstijlen in Excel 2016; bijvoorbeeld Sunburst, TreeMap, Whisker, Waterfall & Box en Pareto & Histogram. Dit helpt iedereen om data te visualiseren op een moderne manier.

Office 2016 voordelen voor IT-admins

Microsoft heeft ook rekening gehouden met IT-admins, net zoals ons proberen zij jouw werk eenvoudiger te maken. In het nieuwe Office 2016 pakket is het makkelijker om device activatie voor meerdere users te beheren en heb je multi-factor authenticatie buiten het bedrijfsnetwerk. Dit kun je instellen vanuit de Office 365 admin portal, deze heb jij vast als Workspace 365 admin al toegevoegd als shortcut op jouw werkplek.

Lees meer over de Office 2016 updates voor IT-admins op Microsoft’s blog. Wil je ook altijd de nieuwste features van Microsoft testen? Meld je dan aan als Office 365 first-release customer.

Wil je weten aan welke verbeteringen wij werken met Workspace 365? Hou dan onze Workspace 365 blog in de gaten.

Vriendelijke groet,

Mark Grasmayer
Product Evangelist

 

Vragen of opmerkingen? Ik help je graag!

icon_email-small [email protected]

linkedin Let’s get social