Al jaren gebruiken medewerkers Windows applicaties, maar hebben zij deze nog om productief te zijn? Gartner voorspeld dat de PC verkoop (zowel desk-based as notebooks) zal blijven dalen. Je ziet al steeds vaker mensen met tablet op kantoor, maar in 2017 zullen er zelfs 40% meer tablets dan PC’s verscheept worden. Maar wat voor invloed heeft dit op jullie Windows applicaties?

Zoals je ziet aan het groeiende aantal tablets en smartphones willen mensen op steeds meer devices connected zijn. Tegenwoordig zie je mensen op kantoor met hun eigen tablet en bouwvakkers op de bouwplaats die hun smartphone gebruiken om slimmer te kunnen werken. Hierdoor zullen zij wel stoppen met het gebruiken van de Windows Applicaties die aangeboden worden door hun IT admin, want –let op- die zijn niet ontwikkeld voor tablets.

 

gartner shipment

 

Dus is het tijd voor verandering of kun je nog wachten?

Wij zien twee type bedrijven. Bedrijf A die nog geen afscheid kan doen van hun Windows applicaties omdat ze deze nog steeds nodig hebben om effectief te kunnen werken. Bedrijf B waar ze nog Windows applicaties gebruiken omdat ze niet weten dat er een browser-based oplossing is die ze kan bevrijden van hun legacy Windows applicaties. Beide bedrijven hebben hetzelfde probleem. Als een gebruiker de Windows applicatie opent, welke origineel ontwikkeld is voor een desktop computer met keyboard en een muis met meerdere knoppen, hebben ze erg veel moeite om hiermee te werken op hun tablet of smartphone. Dus wat doen deze gebruikers? Ze installeren hun eigen apps, waardoor informatie kwijt raakt en ontraceerbaar wordt. Omdat elke dag nieuwe (web) apps verschijnen is het nu tijd om te kijken naar je applicaties en een keuze te maken.

Welke keuze heb je met betrekking tot Windows applicaties?

Je hebt een probleem vastgesteld. Maar hoe los je dit op? Wij denken al heel lang over een oplossing voor dit probleem, zelfs al voor het probleem ontstaan was. Sinds 2010 werken wij eraan om je browser om te bouwen tot “je nieuwe operating system”. Wat hebben we gedaan? We hebben een complete browser-based werkplek ontwikkeld waardoor je vanaf alle devices e-mail kunt verzenden, documenten beheerd, alle applicaties kunt openen (zowel web-, hosted- als lokale applicaties) en eenvoudig nieuwe apps kunt maken.

Maar wat als je nog steeds legacy Windows applicaties nodig hebt? Geen probleem! Zoals net al vermeld is het mogelijk om legacy applicaties te openen vanaf elk device in je browser, maar je gebruikers moeten dan nog steeds werken met een programma wat niet ontwikkeld is voor hun device. Daarom is het ook mogelijk om nieuwe web apps, genaamd Business Apps, te bouwen en te koppelen aan je bestaande Windows applicatie.

Waarom zou ik mijn eigen Business Apps bouwen?

Bouwen klinkt moeilijk, maar het is allemaal drag & drop. Dus door snel je eigen Workspace 365 Business Apps te bouwen kunnen je gebruikers vanaf elk apparaat werken en verbonden blijven met elkaar. Door bijvoorbeeld een Workspace 365 Project App te gebruiken zullen je medewerkers zien wie er aan een project werkt, maar ook welke bestanden, e-mails, activiteiten, offertes eraan gekoppeld zijn. Hierdoor kun je snel informatie toevoegen, bewerken of delen vanaf ieder device. Dus bedrijven die niet afhankelijk zijn van Windows applicaties kun web apps of Business Apps integreren.

Heb je nog wel een Windows applicatie nodig dan kun je eenvoudig een Business App eraan koppelen om het gebruik makkelijker te maken. Hierdoor wordt de input ook automatisch verwerkt in je Windows applicatie!

Ben je benieuwd wat er nodig is om jullie Windows applicaties te vereenvoudigen met Business Apps? Neem dan contact op zodat we kunnen bespreken hoe wij je kunnen helpen om voor te bereiden op de snelle opkomst van tablets en smartphones.

Contact us